Циклене, редене, шлайфане на паркет

Акция 2010

Лакиране на паркет

Лакирането допринася за запазване на дървото, подчертава неговата шарка и придава блясък или мат. Преди лакиране паркетът може да се оцвети според желанието на клиента.

Има лакове на различна основа с определени преимущества и недостатъци: еднокомпонентен и двукомпонентен полиуретанов лак, лак на водна основа, масла. Преди нанасяне на лак на водна основа се полага специален грунд, който създава добре наситена и топло оцветена основа.

Важно е да знаете, че дъбовия паркет получава добро покритие при двукратно полагане на лак, а буковият паркет и дюшемето - при трикратно полагане на лак. Все пак зависи от натоваренноста на помещението. За офиси или други натоварени помещения ние препоръчваме трикратно полагане на лак независимо от вида на паркета.

След полагането на лака е добре помещението да остане затворено 24 часа, а превеждането в експлоатация да става след 48 часа.

След лакиране паркетът се поддържа с влажен парцал и с подходящи почистващи препарати за дърво. В нашата работа ние използваме професионални почистващи шведски продукти за дървени подове.

Фирма Акция 2010 използва професионални шведски продукти без разредители и силикон,екологични, лесни за шлайфане и лакиране.

Лакирането запазва дървото, подчертава неговата шарка и му придава блясък или мат. То е защита срещу нараняване, изхабяване, нечистотии и поддръжката му става много лесна. Преди нанасяне на лака се полага специален грунд, който създава добре наситена основа. Грундът предпазва дървото в дълбочина и едновременно с това запълва някои дребни дефекти върху паркетините. Лакът се полага върху грундa и осигурява на дървото трайно покритие. Важно е да се знае ,че нанасянето на  всеки следващ слой става след пълното изсъхване на предходния, а преди нанасяне на последния слой обикновено се извършва пришлайфане на пода за постигане на по-висока гладкост и здравина.  За по-голяма износоустойчивост и дълготраен ефект на лакираните повърхности препоръчваме на нашите клиенти, нанасянето на трета ръка лак и нанасянето на четвърта ръка гел .

От правилното нанасяне на лака зависи цялостния вид на паркета,затова
след професионално му нанасяне по паркета не трябва да има както непокрити участъци, така и наслоявания и е недопустимо да присъстват полепнали чужди частици.

Лаковете - Ние лакираме с лак по Ваш избор - алкиден лак, полиуретанов лак, уретанов лак, полиуретанов лак на водна основа, масла. Лаковете са с блясък, мат и сатен.Доставяме ги на място според предпочитанието на клиента.

 

 

       Преди                                                                            След

   predi1 1  sled1 1

                                                  

 

 

sem 2016

sertificate

ciklene parket9