Циклене, редене, шлайфане на паркет

Акция 2010

Редене на паркет

Фирма Акция 2010 извършва отлични монтажни услуги в Стара Загора, Раднево, Нова Загора, Казанлък, Гълъбово, Чирпан и в други.
Реденето на естествен паркет изисква внимание и прецизност.

Преди да започнем този процес ние вземаме под внимание вида и размера на паркета, размера на на помещението, местоположението на прозорците и вратите, влагата на замаската и още редица фактори.

Подът трябва да е максимално гладък, за да постигнем максимални резултати и качественото полагане на паркет.
В зависимост от вида му и големината на помещението, паркетът може да се реди по различни начини- рибена кост, право редене, рибена кост на диагонал, двойна рибена кост и други.

Реденето може да се извърши  и свободно, когато паркетът се нарежда свободен върху пода. Начина, по който ще бъде подреден изцяло зависи от желанието на клиента.

Ние предлагаме редене на естествен паркет от различен  дървен материал - дъб, явор, череша, орех и бук, както и някои по-екзотични сортове като Венге, Merbau, тиково дърво,също декинг и трислоен паркет.

Нашите опитни професионални екипи са високо квалифицирани и се гордеят, че всеки под е монтиран с най-голяма грижа и прецизност.

 

При естествения паркет извършваме 2 вида редене:

- Редене с лепене (нут и федер), когато паркетът се реди и се лепи между самите паркетини.

- Редене с лепене за пода, когато паркетът се лепи за самия под.

 

Пренареждане на естествен паркет - това е тип реставрация, която  се извършва като паркета се вади ред по ред, замазката се покрива с лепило и паркета се полага във същия ред, както е бил изваден парче по парче.

С течение на времето, в резултат на изсъхването на материала или повишаване на влажността в помещението, естествения  паркет се свива или набъбва.

Появява се скърцане, хлопане, огромни фуги, които вече е станало невъзможно да се запълнят.

Това е така наречения „плаващ ефект“ –неприятен звук, причинен от стъпките.

Причина за звука е празнотата между настилката и пода.

Друг такъв обичаен случай е наводняването му, при което той се надува и изменя формата си.

Тогава той  се вади ред по ред, замазката се покрива с лепило и паркетът се полага във същия ред, в който е бил изваден.

Много е важно лепилото, което се използва при пренареждането.

При избора на лепило не трябва да се пестят средства, а да се използват висококачествени продукти.

 

Естественият паркет е на разположение в широка гама от различни видове дървен материал, дизайн и размер (за повече информация, моля, вижте раздел "ЦЕНИ" на нашия уеб сайт).

 

 

sem 2016

sertificate

ciklene parket9